De nieuwste trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche

Net zoals elke branche is ook de verpakkingssector continu in beweging. Er zijn diverse trends en ontwikkelingen gaande in de branche, waarop wij natuurlijk graag inspelen. 

Duurzame verpakkingen

Duurzaamheid is hot. Ook in de verpakkingsbranche speelt dit onderwerp, met name op het gebied van materiaalgebruik. Zo krijgen we steeds vaker de vraag of onze machines biologisch afbreekbare materialen kunnen verwerken. Ook worden er steeds meer folies ontwikkeld die niet meer uit meerdere laagjes materiaal bestaan, maar slechts uit één materiaal, ook wel monofolie genoemd. Daardoor is dit materiaal beter te recyclen. Beide types verpakkingsmateriaal kunnen perfect door onze machines worden verwerkt. En ook nieuwe materialen, bijvoorbeeld het sealbare papier dat sinds kort op de markt is, kan met de juiste instellingen goed worden verwerkt door onze machines. 

Contractverpakkers

Vroeger maakte een bedrijf het hele jaar door hetzelfde product. Maar tegenwoordig wil de consument verrast worden. En daarom komen er steeds weer nieuwe varianten en tijdelijke producten voor speciale gelegenheden op de markt. Grote bedrijven hebben vaak niet de verpakkingsmachines in huis om in kleine oplages bijzondere verpakkingen te maken. Daarom kiezen zij er steeds vaker voor om deze producten te laten verpakken bij de zogenoemde loonverpakkers of contractverpakkers. Deze verpakkingsbedrijven zijn specialisten op het gebied van verpakken, ook in kleine oplages. Maar daarvoor hebben ze wél machines nodig die flexibel inzetbaar en gemakkelijk in te stellen zijn. DL Packaging levert deze machines aan diverse loonverpakkers in binnen- en buitenland.

Meer weten?

Meer weten over de manier waarop wij de ontwikkelingen in de verpakkingsbranche volgen én daarop inspelen? Neem contact op en we vertellen u er alles over!