De vier meest bestelde (reserve)onderdelen

Elke machine heeft onderhoud nodig, en soms ook een reparatie. De nieuwwaardig gereviseerde verpakkingsmachines van DL Packaging vormen daarop geen uitzondering. Welke onderdelen leveren we het meest voor de ongeveer 700 verpakkingsmachines die we wereldwijd al geleverd hebben? Hieronder de top vier!

  1. Folietransportbandjes. Een machine die elke dag draait, gaat onvermijdelijk slijtage vertonen aan bepaalde onderdelen. De folietransportbandjes – die de verpakkingsfolie door de machine bewegen – zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze bandjes zijn na een tijdje aan vervanging toe, en hebben we voor heel veel machinetypes altijd op voorraad. 
  2. Verwarmingselementen. De zakjes die door onze verticale vorm-vul-sluitmachines worden gemaakt, worden door middel van hitte dichtgeseald. Daarvoor is elke verpakkingsmachine voorzien van sealbekken. De verwarmingselementen die deze sealbekken op temperatuur brengen, kunnen slijiten / stuk gaan, en moeten na verloop van tijd worden vervangen. 
  3. Foliesnijmessen. Is de verpakking eenmaal gevormd, gevuld en geseald? Dan moet deze nog worden afgesneden, zodat een losse verpakking ontstaat. Het mes dat dit doet, verliest na een tijdje zijn scherpte, zeker bij dikkere folies en/of alu-coating. Dan moet het vervangen worden. 
  4. Formaatsets. Strikt genomen is dit geen reserveonderdeel, maar een uitbreiding van de machine. Want een formaatset is wat u nodig heeft als u op een bestaande machine een andere zakbreedte of -vorm wilt gaan verpakken. Daarvoor kunnen we u een nieuwe formaatset leveren, zodat u op uw vertrouwde machine precies de nieuwe verpakkingsvorm kunt gaan maken die u wenst. DL Packaging levert jaarlijks meer dan 100 van die formaatsets.

Snelle levering

Omdat DL Packaging nauwe contacten onderhoudt met alle leveranciers van randapparatuur en onderdelen, kunnen we uw reserve-onderdeel snel en voor een goede prijs leveren. Heeft u zelf niet de kennis in huis om het nieuwe onderdeel te monteren? Onze serviceafdeling doet dit graag voor u. 

Meer weten?

Zoekt u een verpakkingsmachine van hoge kwaliteit en een goede verkrijgbaarheid van reserve-onderdelen? Ontdek de nieuwwaardig gereviseerde verpakkingsmachines van DL Packaging. Neem contact met ons op voor een kennismaking of vraag meteen een offerte op.