Meer dan een verpakkingsmachine

Met een verpakkingsmachine alleen bent u er vaak niet. De producten die u verpakt, moeten immers ook van de machine naar hun plaats van bestemming komen – en dat op een veilige manier. Wat voor randapparatuur levert DL Packaging? En wat zijn de trends? We vertellen het u in deze blog.

Afvoerband en draaitafel

Met een machine die honderden verpakkingen per uur kan produceren, is het belangrijk dat uw medewerkers ze snel in een omdoos, krat of container kunnen doen. Daarvoor leveren we diverse soorten afvoerbanden. Bijvoorbeeld lopende banden (zowel horizontaal als diagonaal) waarop het verpakte product uit de machine wordt getransporteerd naar een draaitafel. Deze zorgt ervoor dat uw medewerkers eenvoudig de zakjes kunnen pakken en in een doos of krat kunnen stoppen. 

Extra zekerheid: controleweger en metaaldetector

Consumenten, stellen – terecht! – hoge eisen aan de producten die ze kopen in de winkel. Supermarkten spelen daarop in door op hun beurt te verlangen dat de hoeveelheid product per verpakking gelijk is en dat er niets in de verpakking zit, dat daar niet in thuishoort. Daarom leveren we vaak bij een verpakkingsmachine een controleweger en een metaaldetector. Inmiddels zijn er ook combi’s op de markt, waarin de weger en de detector in één apparaat zijn geïntegreerd. Dat scheelt niet alleen ruimte, maar ook aanschafkosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de randapparatuur waarvan wij uw verpakkingsmachine kunnen voorzien? Neem dan contact met ons op. We vertellen u er graag alles over.