Niet zomaar een besturingssysteem

Wanneer DL Packaging een verpakkingsmachine nieuwwaardig reviseert, wordt er ook een nieuw besturingssysteem geïnstalleerd. Het gaat dan in nagenoeg alle gevallen om een systeem van Siemens. Waarom hebben we voor dit systeem gekozen? En wat zijn de voordelen ervan? U leest het in deze blog.

Het besturingssysteem van Siemens is om te beginnen een erg gebruiksvriendelijk systeem. De machine is eenvoudig te bedienen door middel van een touchpanel. De systemen waarmee de meeste nieuwe verpakkingsmachines vanuit de fabriek geleverd worden, zijn zo ingewikkeld dat er specialistisch geschoold personeel voor nodig is om de machine te bedienen. De software van Siemens is echter zo bedieningsvriendelijk dat ook minder hoog gekwalificeerde medewerkers de machine kunnen instellen en bijvoorbeeld programma’s kunnen wijzigen. 

In alle talen

Omdat het bedieningssysteem is voorzien van een touchpanel, is het eenvoudig om een specifieke taal in te stellen. Eigenlijk is alles mogelijk. Bij DL Packaging hebben we bijvoorbeeld al machines geleverd met teksten in het Pools en Grieks. 

Storingen oplossen

Het oplossen van storingen is met het Siemens-systeem ook eenvoudiger dan met de oorspronkelijke besturing. De software gaat zelf op zoek naar de fout en geeft een heldere melding van wat er mis is gegaan. Bovendien is Siemens een wereldwijde speler. Of er nu in IJsland of in Argentinië een component vervangen moet worden: er is altijd een dealer in de buurt en de onderdelen zijn nog zeker vijftien jaar leverbaar. De besturing heeft dus een lange levensduur. 

Veiligheid

Nóg een voordeel: de veiligheid van het systeem. De componenten in de nieuwe Siemens-besturing voldoen aan alle actuele brandveiligheids- en CE-eisen. Dat geldt niet altijd voor verouderde besturingssystemen die in een verpakkingsmachine zitten. 

Meer weten?

Het besturingssysteem is nog maar één van de vele redenen om te kiezen voor een nieuwwaardig herbouwde verpakkingsmachine van DL Packaging. Het maatwerk, de kwaliteit en de eindeloze mogelijkheden om van uw machine een complete verpakkingslijn te maken inclusief wegers, THT-printers en uitvoerapparatuur zijn andere voordelen van DL Packaging. Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.