Paaseitjes, kruidnoten en seizoensproducten

De kerstdagen zijn nog niet achter de rug, maar in de wereld van de zoetwaren kijken ze verder vooruit en worden de paaseitjes nu al verpakt. Want ook al valt Pasen volgend jaar vrij laat, de paaseitjes liggen al snel in de winkel. Verreweg de meeste van die eitjes worden verpakt in één van onze verpakkingsmachines. Want de twee grootste fabrikanten van paaseitjes in de Benelux zijn klanten van ons!

Paaseitjes verpakken

Voor het verpakken van paaseitjes is een verpakkingsmachine nodig die is voorzien van de nodige randapparatuur. Want de zakjes moeten dichtgemaakt worden met een clip. Daarom beschikken deze machines over apparatuur die deze clips om de zakjes heen kan doen. Aan de invoerzijde zijn de machines voorzien van een multiheadweger. Daarmee kan niet alleen het juiste aantal paaseitjes in de zakken worden gedaan, bij mixzakken kan ook de verdeling tussen witte, pure en melkchocolade-eitjes perfect worden afgesteld. Dat verhoogt de tevredenheid van de consument. Met een snelheid van 50 zakjes per minuut kunnen er per dag heel wat paaseitjes worden ingepakt! 

Kruidnoten en pepernoten

Als het straks eenmaal Pasen is, gaan de fabrikanten van pepernoten trouwens al vooruit kijken naar het komende seizoen. Want ook pepernoten en kruidnoten worden al ruim voor Sinterklaas gemaakt en verpakt. En ook voor het verpakken van kruidnoten levert DL Packaging de juiste apparatuur. Bij kruidnoten is het daarbij belangrijk dat het gruis dat onvermijdelijk bestaat, op een goede manier wordt afgevoerd van de verpakkingslijn. En ook bij kruidnoten is de multiheadweger onmisbaar, zeker wanneer het gaat om gemixte zakken strooigoed waarin ook ander snoep zit dan alleen kruidnoten. 

Seizoensproducten verpakken

De zoetwarenindustrie is op andere momenten bezig met de feestdagen dan de consument. Dat vraagt om een goede forecast en om de juiste apparatuur op het juiste moment. Heeft u met uw bedrijf ook een piekperiode waarin u specifieke (seizoens)producten snel en efficiënt moet verpakken? DL Packaging kan u voorzien van een gebruikte verpakkingsmachine die helemaal voor u op maat wordt omgebouwd en die sneller geleverd kan worden dan een nieuwe machine. Meer weten? Neem gerust contact met mij op. Ik kom graag langs om u alles over onze verpakkingsmachines te vertellen. 

Leo van der Vorm, directeur DL Packaging