Reviseren van een verpakkingsmachine: stap voor stap

Een nieuwwaardig gereviseerde verpakkingsmachine is er niet zomaar. Aan elke machine besteedt DL Packaging veel tijd en aandacht, zodat de machine precies doet wat de klant ervan verwacht. In deze blog nemen we u stap voor stap mee in het proces.

Na de opdrachtbevestiging van onze klant starten we aan het project. Eigenlijk bouwen we een nieuwe machine in het bestaande machineframe. De machine is dus ‘tailor-made rebuilt’ en is 100% geschikt voor de nieuwe eigenaar. Dat volledige proces duurt zo’n drie tot vier maanden en eindigt met een testdag in onze werkplaats, waarbij we met de folie en het product van de klant een productierun draaien.

Van bestelling tot levering bestaat het proces uit acht stappen:

  1. De machine wordt volledig gestript. Alle onderdelen gaan eruit en worden grotendeels afgevoerd.
  2. De machine wordt door een gespecialiseerd bedrijf helemaal nieuw gelakt.
  3. Ondertussen stellen we in onze werkplaats de compleet nieuwe schakelkast (met de nieuwste Siemens elektronica, inclusief bediening) samen.
  4. De machine wordt als nieuw opgebouwd. Overeenkomstig de aangeboden specificaties (afhankelijk van de verpakkingswensen van de klant) komen er nieuwe motoren, nieuwe sealbekken, formaatsets etc. in. de machine.
  5. De nieuwe schakelkast wordt aan de machine gebouwd.
  6. Eventuele randapparatuur, zoals een labeler of een printer, wordt ingebouwd.
  7. Een eventuele dosering (bijvoorbeeld een schroefdosering) wordt op de machine gemonteerd.
  8. Met de folie én het product van de klant draaien we een testrun.

Pas als de machine helemaal naar wens is en de verpakkingen naar tevredenheid zijn, is het tijd voor het transport en de inbedrijfstelling. Waar ook ter wereld: DL Packaging zorgt ervoor dat de verpakkingsmachine op de juiste plaats wordt neergezet, dat de operators weten hoe ze de machine moeten bedienen én dat de onderhoudsmedewerkers weten hoe ze deze in perfecte conditie kunnen houden.

Meer weten?

U ziet: aan het nieuwwaardig reviseren van een verpakkingsmachine besteedt DL Packaging de grootst mogelijke aandacht. Wilt u meer weten over onze machines? Bekijk het aanbod of neem contact op voor een afspraak. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden.