Speciale wensen van onze klanten – en hoe wij daaraan voldoen

Bij DL Packaging maken we elke verpakkingsmachine op maat. Wat de klant ook verpakt: wij zorgen ervoor dat de machine perfect is toegerust voor z’n taak. Soms hebben klanten wel héél bijzondere vragen. Geen probleem: we ontwikkelen een oplossing die er perfect bij past!

Drie-in-éénmachine

Sommige bedrijven hebben zoveel verschillende producten, dat ze eigenlijk meerdere machines nodig zouden hebben om die producten te kunnen verpakken. Eén klant stelde ons de vraag: kan dat eigenlijk niet worden gecombineerd in één machine? Wij gingen de uitdaging aan en ontwikkelden voor de klant een machine met drie verschillende doseringen. Eén poederdosering voor kruiden, één bekerdosering voor rijst en peulvruchten en één multiheadweger voor noten en zaden. Deze drie doseringen hebben we in één en dezelfde verpakkingsmachine ingebouwd. Dankzij de integratie van alle drie de doseringen in de Siemens-machinebesturing is deze machine bovendien eenvoudig in te stellen. 

Filter

Vorig jaar hebben we op verzoek van één van onze klanten een machine gebouwd die in de zak een ‘filterstrook’ van Tyvek®-materiaal moest krijgen, zodat het product in de zak kon ademen. Ook dit was weer een leuke uitdaging voor onze monteurs. Het is ons zó goed gelukt, dat de klant onlangs een tweede machine in gebruik heeft genomen. 

Doseerlepel

Voor een klant in Duitsland hebben we laatst een machine gebouwd die poeders moet verpakken in zakken van één kilo. Tot zover niets vreemds. Deze klant wilde echter in elke zak een doseerlepeltje laten verpakken. Daarvoor hebben we een speciale lepel-aanvoer en -dosering laten maken, die langs de poederdoseerschroef ook steeds één lepeltje in de zak laat vallen. 

Meer weten?

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe we onze klanten voorzien van een verpakkingsmachine die écht helemaal op maat is gemaakt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!