Waar komen de verpakkingsmachines van DL Packaging vandaan?

DL Packaging verkoopt elk jaar zo’n vijftig nieuwwaardig gereviseerde verpakkingsmachines. Maar waar haalt DL Packaging die machines eigenlijk vandaan?

 

Er zijn grofweg drie manieren waarop machines hun weg richting Oosterhout vinden.

  1. Verplaatsing van productie. Grote bedrijven in de FMCG maken soms de keuze om hun productie te verplaatsen van bijvoorbeeld Nederland, België of Duitsland naar Oost-Europa (of nog verder weg). De machines die na zo’n bedrijfssluiting overblijven, kan DL Packaging vaak kopen om ze een nieuw leven te geven.
  2. Inruil. Bedrijven die bij DL Packaging een nieuwe of gereviseerde verpakkingsmachine hebben gekocht, kunnen hun oude machine aan ons verkopen (inruilen). Oudere machines zijn elektronsich vaak onbetrouwbaar geworden, of niet meer te servicen. Ook gebeurt het vaak dat een bedrijf inmiddels andere verpakkingen maakt.
  3. Faillissementen en veilingen. Wanneer een bedrijf failliet gaat, wordt de inboedel vaak door een veilingbedrijf verkocht. Hoewel we bij DL Packaging altijd wel in de gaten houden wat voor verpakkingsmachines er bij zulke veilingen verkocht worden, is het eigenlijk geen grote bron van gebruikte machines voor ons. Vaak bieden er bij veilingen namelijk ook bedrijven mee die de machines zelf in gebruik gaan nemen (eindgebruikers), waardoor de prijs in veel gevallen te ver oploopt.

Door via deze drie wegen verpakkingsmachines te kopen, hebben we inmiddels een voorraad van zo’n 120 machines opgebouwd van met name Rovema en Hassia-Redatron machines. Zo is de keuze enorm, en hoeven we niet bij elke klantvraag de markt op voor het zoeken naar een specifieke machine. Dat scheelt in tijd, maar natuurlijk ook in prijs!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de nieuwwaardig gereviseerde verpakkingsmachines van DL Packaging? Bekijk ons assortiment of neem contact op voor een afspraak. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden.