Wanneer gebruik je welke dosering?

Dat uw product in een verpakking moet komen, dat is duidelijk. Dat die verpakking door een verticale vorm-vul-sluitmachine van DL Packaging gevormd moet worden is ook helder. Maar hoe komt het product in de verpakkingsmachine terecht? Daarvoor heeft u een dosering nodig. Welke dosering dat is, hangt van het product af. 

Schroefdoseringen

Een schroefdosering is uitermate geschikt wanneer u poeder verpakt. Deze dosering ziet er letterlijk uit als een schroef, die het product geleidelijk aan de machine in leidt en ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid poeder in de verpakking komt. Verpakt uw bedrijf een product als gemalen koffie, meel, bloem, kruiden, melkpoeder of cacaopoeder? Kies dan voor een schroefdosering. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste uitvoering. 

Multiheadweger

Een multiheadweger zorgt ervoor dat precies de juiste hoeveelheid product in de verpakking gedoseerd wordt. Het is eigenlijk een soort carrousel met verschillende weegbakken. U kunt een multiheadweger gebruiken om één soort product te verpakken, maar ook een combinatie van twee of meer producten en verschillende gewichten – bijvoorbeeld een snoep- of notenmix – is mogelijk. De weger maakt zelf razendsnel een combinatie van de gewichten in de diverse bakken, die zo samen één dosis gaan vormen. Producten zoals nootjes, snoep, chips of tomaatjes zijn bij uitstek geschikt om met een multiheadweger gedoseerd te worden.

Bekerdoseringen

Bekerdoseringen (volumedoseringen) worden gebruikt voor producten die gemakkelijk ‘stromen’. Bijvoorbeeld kristalsuiker, rijst of peulvruchten. We hebben altijd een aantal bekerdoseringen op voorraad in ons magazijn. 

Uw complete verpakkingsmachine

Bij DL Packaging bouwen we uw verpakkingsmachine volledig op maat voor u op. Deze kunnen we niet alleen voorzien van een dosering voor de invoer van uw product, maar ook van uitvoerapparatuur en randapparatuur zoals een thermo-transferprinter, labeler, metaaldetector of controleweger. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!