Verpakken en duurzaamheid

Duurzaamheid is al jarenlang een hot item en ook de verpakkingsbranche staat zeker niet stil. Zo zijn er de laatste jaren tal van innovaties op de markt gekomen op het gebied van verpakkingsfolies. Wat zijn uw mogelijkheden, als het gaat om duurzaam verpakken? En wat doen we bij DL Packaging eigenlijk om onze eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken?

Biofolie en papierfolie

Eén van de manieren waarop verpakkingen duurzamer gemaakt kunnen worden, is door het gebruik van andere soorten folies. Biofolie bijvoorbeeld, gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Maar ook papierfolies zijn in opkomst, waarbij papier zodanig wordt gecoat dat het sealbaar is. Als dat een ‘natuurlijke’ coating is, kan het verpakkingsmateriaal door de consument gewoon met het oud papier worden meegegeven. 

Aanpassingen verpakkingsmachines

Deze materialen vragen vaak wel om aanpassingen van de verpakkingsmachine. Gelukkig hebben we bij DL Packaging de expertise en de technische mogelijkheden om deze aanpassingen eenvoudig door te voeren. Wanneer u ons een paar meter van het verpakkingsmateriaal stuurt, kunnen wij snel aangeven welke aanpassingen nodig zijn om het materiaal probleemloos te kunnen verwerken.

Duurzame bedrijfsvoering

Ook DL Packaging zelf heeft duurzaamheid als belangrijke kernwaarde. Sterker nog: eigenlijk is recycling en hergebruik de basis van ons hele bedrijf, omdat we bestaande machines compleet herbouwen en vernieuwen, zoveel mogelijk onderdelen een tweede leven geven en zo bijdragen aan hergebruik van waardevolle grondstoffen. Maar ook binnen onze bedrijfsvoering leggen we steeds meer nadruk op duurzaamheid. Zo is ons hele bedrijf dit jaar uitgerust met LED-verlichting, krijgen we zonnepanelen en worden op onze parkeerplaats meerdere laadpalen voor elektrische auto’s gerealiseerd.

Ook duurzamer verpakken?

Wilt u weten hoe u ook uw producten duurzamer kunt gaan verpakken met uw bestaande verpakkingsmachine, of wilt u een verpakkingsmachine aanschaffen voor uw bedrijf? Kies voor de duurzame oplossingen van DL Packaging!